Bleken

De witte tanden zijn niet alleen mooi om gezien te worden maar ook het teken van een goede mondhygiëne. Bij Tandartspraktijk Kampveld kunt u ook terecht voor het bleken van uw gebit.

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen. Een oplossing is het bleken van tanden.

Voor het bleken van uw tanden kunt u kiezen uit twee methoden:

Thuis bleek methode

Bij de thuis bleek methode worden er afdrukken genomen van uw gebit. Deze afdrukken worden vervolgens gebruikt om nauwsluitende bleeklepels te maken. Deze bitjes kunt u thuis vullen met een bleekgel. Deze gel verspreidt zich in de bitjes over uw tanden. Op deze wijze kunt u zelf bepalen wanneer u uw tanden wilt bleken. De gel kent enkele minder agressieve bestanddelen, waardoor de bleekmethode meerdere malen herhaald zal moeten worden. Uzelf kunt bepalen hoe wit u uw tanden wilt maken.

De voordelen van de thuis bleek methode is dat u uw eigen tijd kunt inplannen. U bent eenmalig een bedrag kwijt voor het vervaardigen van de bitjes en kunt naar gelang de relatief goedkopere gel bijkopen. U kunt zelf bepalen welke en hoeveel tanden u gaat bleken. Een nadeel is dat u geen professionele begeleiding heeft die u mogelijk persoonlijk kan adviseren over de methode, uitwerking en consequenties van het gebruik. U bent zelf verantwoordelijk voor het juist uitvoeren van de bleekmethode.

 

Zoom methode

De tweede methode  ook wel Zoom methode genoemd is uitgebreider en kan uitkomst bieden voor mensen die snel een resultaat willen hebben. De tandarts zal nauwkeurig en stapsgewijs in overleg de kleur bepalen en de tanden polijsten. Vervolgens worden eerst uw lippen en tandvlees afgedekt zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Dan wordt een gel op uw tanden aangebracht die sneller inwerkt dan die van de thuis bleek methode. Deze gel is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een speciaal ontworpen lamp. De lamp activeert de gel die de vlekken en verkleuringen op uw tanden afbreekt en de tanden op deze manier bleekt. Met een goede mondhygiëne kunt u hierna nog jaren genieten van uw nieuwe lach. De behandeling duurt ongeveer een uur.

Op deze video illustratie kunt u zien wat u bij de behandeling kunt verwachten.

De voordelen van de tandarts methode is dat er een professional de behandeling nauwlettend in de gaten houdt. De tandarts kan u adviseren of voorlichten over de verschillende consequenties van het bleken. Tevens worden bij het bleken uw tanden ook grondig gepolijst. U loopt de praktijk uit met wittere tanden. De kosten zijn ook iets hogere. U kunt altijd ons vragen om een vrijblijvende offerte.

Voor beide methoden geldt dat u tot een paar uur na de behandeling moet afzien van dranken, etenswaren en andere producten waar schadelijke stoffen, zuren en kleurstoffen inzitten die de kleur van de tanden kunnen beïnvloeden. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan koffie, thee, rode wijn, drop en sigaretten. In deze Brochure kunt u meer lezen over het bleken.

Kosten

De kosten voor een Whitening-behandeling bedragen:

Optie 1: Basis variant (1x behandelen): €99
Optie 2: Uitgebreide behandeling (2x behandelen): €149
Optie 3: VIP exclusieve behandeling (3x behandelen met voor en nabehandeling): €249

Duurzaamheid van bleken

hoe meer sigaretten, koffie, wijn en dergelijke u nuttigt, des te sneller zullen u tanden verkleuren. U moet beseffen dat door de bleekbehandeling uw tanden iets poreuzer zijn geworden en daardoor sneller hun tint zullen verliezen. Dit geldt voor beide methoden.

Nazorg

U mag in de eerste 48 uur na de behandeling geen voedingstoffen nuttigen die uw tanden kunnen verkleuren. Het gaat voornamelijk om koffie, thee, cola, alle tabaksproducten, mosterd en ketchup, rode wijn, chocolade, sojasaus, rode vruchten en rode sauzen. Doet u dit wel dan zullen de kleurstoffen in deze producten de kleur van uw tanden beïnvloeden.

Gevoeligheid van het bleken

Uw tanden zijn net bewerkt met een agressieve substantie. Eventuele aanraking met tandvlees of verzwakte plekken kunnen leiden tot irritatie of overgevoeligheid.

Vergoeding door de verzekering

De ene verzekeraar vergoedt het wel, de ander niet of slechts een deel. Als u het zeker wilt weten, zult u contact moeten opnemen met uw eigen verzekeraar.

Bleken en kroon

Kronen en vullingen kleuren niet mee. Houdt u hiermee rekening. Als u gaatjes heeft doet u er verstandig aan om deze voor het bleken te laten vullen. Evenzo met het plaatsen van een kroon moet rekening gehouden worden met het bleken.

Vlekken en onregelmatigheden op de tanden na de behandeling in de meeste gevallen trekken deze onregelmatigheden binnen een week weg.